De Authentieke Architect

Het enige coachprogramma voor architecten in Nederland

Van gestresst en een hoge werkdruk ervaren,

naar het vinden van jouw ultieme werkgeluk

In dit 3 maanden coachtraject, waarin ik je persoonlijk begeleid, ontdek je hoe jij als architect/ontwerper meer rust in je hoofd krijgt en eindelijk toekomt aan datgene waar jij écht gelukkig van wordt.
Neem de controle over je werk terug, laat los wat niet meer werkt en creëer een leven onder jouw voorwaarden. Na dit traject weet je precies wat werkt voor jou en geef je daarmee richting aan jouw werkende leven. Alles draait om de perfecte balans tussen rust en uitdaging. Bovendien krijg je een krachtige strategie mee die jou helpt om moeilijke momenten de baas te worden. Zo voorkom je dat weer terugvalt in oude patronen en het overzicht verliest.
Ervaar de rust, het plezier en de voldoening in je werk waar je zo naar verlangd. Laat het managen van je dagelijkse werkzaamheden niet meer leidend zijn, maar wordt de architect van jouw eigen leven. Zo laat je jouw volledige potentieel tot zijn recht komen.

Ik weet dat het niet goed voor me is, maar ik sta dag en nacht ‘aan’, vertelde hij me. En ik weet niet hoe ik het kan stoppen. Ik probeer me aan kantoortijden te houden, maar zelfs dan laat mijn werk me ’s avonds en in het weekend moeilijk los. Mijn werk is voor mij nooit echt klaar en daar hebben de mensen in mijn omgeving ook last van.

Werk loslaten blijft moeilijk.

Ook buiten werktijden blijven die gedachten non-stop doorgaan.

Steeds herhalende patronen van mogelijke scenario’s en ideeën, waar geen einde aan komt.

Enorme zorgen over hoe dit nog langer zo vol te houden.

Nog langer zo doorgaan en het zal eindigen in een burn-out.

Dat waren de struggles van een architect die ik heb geholpen om stress te verruilen voor rust.

Stress is niet alleen lastig voor jezelf, maar ook voor je omgeving. Bedenk eens hoe fijn het zou zijn als er ergens een stopknop zou zijn, waarmee je gedachtenstroom uit kon zetten. Dat je niet meer iedere keer alle to-do lijstjes is in je hoofd hoeft na te lopen. Dat je niet meer dag en nacht bezig hoeft te zijn met het verbeteren van je plannen. Hoeveel stress en druk zou je dat niet besparen?

 

Jij verdient praktische handvaten en ondersteuning die je helpen weer de regie te nemen over je eigen leven en te gaan doen waar je echt gelukkig van wordt.​

Sensitief
Mijn naam is Nicole,

Coach voor architecten en ontwerpers (en architect) en ik begrijp precies hoe jij je voelt. Een aantal jaar geleden stond ik op het punt, waar jij nu staat. Ik had de baan waar ik lang van droomde en een mooie toekomst als architect, toch voelde ik me niet happy. Ik vroeg mezelf regelmatig af: Is dit het nou?

Ik besloot mijn hart te volgen en te ontdekken wat ik ECHT wilde. Ondanks dat anderen zich hardop afvroegen waarom ik mijn mooie baan en goede studie aan de kant schoof. Ik voelde aan alles dat ik zoveel meer in mij zat. 

Het is mijn persoonlijke missie om jou te helpen de architect van jouw eigen leven te worden zodat je een betere balans kunt realiseren tussen werk en privé en meer tijd overhoud voor jezelf, waardoor je meer rust krijgt in je hoofd, weer meer werkplezier gaat ervaren, vol zelfvertrouwen en passie gaat voor wat je ECHT wil, schaamteloos jezelf durft te zijn en echt impact maakt.

Deze architecten en ontwerpers gingen je voor:

"Ik heb het traject bij Nicole als zeer goed ervaren. Alles wat ter woord kwam of wat als documentatie werd voorgelegd, leek voor mij geschreven. De gesprekken zijn leuk en passend. Door de goede tips weet je ook dat je met iemand te maken hebt die ervaring in het vakgebied heeft!

Bij de start van het traject was het op werkgebied echt té druk en legde ik mezelf vooral ook veel druk op. De planning was niet op orde en ik begon hier ook fysieke problemen door te ervaren. Nu heb ik veel meer rust in mijn hoofd en leef ik veel gezonder. Ook in mijn bedrijf is veel meer rust gekomen."

Jeroen Havermans

"Nicole is altijd bereidwillig om je te helpen en heeft echt oog voor je. Ze luistert goed en straalt rust uit. Dat is heel positief, omdat ik dat vaak niet hebt. Haar reacties zijn doordacht, weloverwogen en relativerend. Dat ervaar ik als zeer prettig. Ze is altijd respectvol naar anderen."

Mark

"Ik heb het coaching traject als zeer prettig ervaren. Nicole is geduldig en luistert goed. Ze is persoonlijk, maar legt je niets op. Het moet vanuit jezelf komen en de coaching helpt je om verder te komen. Het is fijn om in het begin van elke sessie terug te komen op de vorige sessie onder het genot van bakje thee. Nicole beschikt over verschillende werkvormen die je verder kunnen helpen je persoonlijk doel te bereiken. Wel blijft het zo dat je het uiteindelijk zelf moet doen. Dit traject kan net het zetje zijn die je nodig hebt om verder te komen." 

Stephan

Tijd om de controle over jouw tijd en energie weer terug te nemen. Benut jouw volledige potentieel.

"De Authentieke Architect" is echt iets voor jou als je:

Authenticity is the daily practice of letting go of who we think we're supposed to be and embracing who we are.

–  Brené Brown –

In "De Authentieke Architect" leer je:

Met mijn persoonlijke en praktische aanpak, krijg jij de ondersteuning die je nodig hebt voor jouw specifieke vragen.

Praktisch

Investering

De investering van het traject bedraagt op dit moment 1497,- incl. btw (1237,– excl. btw). Het is mogelijk om in 3 termijnen te betalen van 499,- incl. btw (413,– excl. btw). De prijzen zijn in Euro’s.

Online Coaching

Kan iedereen deelnemen?

Dit traject vraagt 100% inzet van jou, zodat je er ook echt alles uithaalt. Het traject is geschreven voor architecten en ontwerpers, maar is ook te volgen door andere proffessionals in de bouwbranche. Wil je weten of het traject aansluit bij jouw specifieke vragen? Vraag dan een gratis kennismakingsgesprek aan.

Dit krijg je

Live sessies

Tweewekelijks hebben we een individuele coachsessie via zoom. In deze sessies maken we een steeds verdere verdieping naar wat jij echt wil en welke stappen je kunt nemen om ook werkelijk tot actie te komen.

Academy

Na elke sessie ontvang je via e-mail verschillende modules met thuiswerkopdrachten, waarin ik je stap voor stap meeneem in het proces. Deze thuiswerkopdrachten maak je tussen twee live sessies door, zodat we deze samen door kunnen spreken.

Check-in

In een week waarin geen live sessie plaatsvindt doe je een check-in via de mail of WhatsApp. Hierin vermeld je je inzichten, wat het proces met je doet en waar je tegenaanloopt. Zo blijf je committed aan je ontwikkelproces.

Wat jou anders maakt, is jouw kracht. Wanneer jij jouw kracht in gaat zetten, zijn plezier en succes een logisch gevolg.

Programma

De Authentieke Architect bestaat uit 7 modules 5 individuele coachgesprekken. De modules bestaan uit werkboeken met thuisopdrachten en/of video’s/opnames. In mijn coaching zit al mijn kennis en ervaring die ik de afgelopen jaren heb opgedaan als architect en op het gebied van persoonlijk leiderschap.

Dit programma start met een intake- en coachings gesprek, waarin we jouw doelen samen formuleren. We zoomen in op wat jij persoonlijk nodig hebt en wat je op dit moment nog tegenhoud. Ook krijg je meer informatie over het vervolg van het traject.

Wanneer je jouw doel(en) helder hebt is het een stuk makkelijker om te bepalen wat de juiste stappen zijn. Wanneer je alleen maar keihard werkt, zonder duidelijk doel voor ogen blijf je met losse flodders schieten. Je bent wel actief, maar niet effectief.

Alleen met een duidelijke visie, kun je een passende richting en strategie bepalen. We beginnen daarom het traject met het einde voor ogen.

Een hoge werkdruk, stress, deadlines en periodes van veel overwerk horen (gedeeltelijk) bij je werk, maar mogen zeker geen klachten veroorzaken. Herken de signalen van stress bij jezelf en voorkom dat je uit balans raakt. 

Een effectieve tijdsplanning zorgt voor veel rust en overzicht. Leer hoe je prioriteiten stelt, keuzes maakt en effectief omgaat met je tijd. Ontdek wat je energie geeft en wat je energie kost, zodat je ook voldoende energie houdt om je dagelijkse werkzaamheden uit te voeren.

Samen bespreken we jouw ervaringen van de eerste modules. Welke stappen maak je in je werk en in je leven? Tot welke inzichten ben je gekomen?

Zodra jij jou missie en visie duidelijk hebt en ernaar gaat leven, zul je merken dat alles wat je doet je veel meer voldoening geeft. Ze geven richting aan je pad en het gevoel dat jij in controle bent over jouw volgende stap. Daarnaast geven ze je ook houvast als het even tegenzit, want tegenslagen horen er helaas ook bij.

Samen bespreken we jouw missie en visie. Wat is jouw hogere doel? Waar kom jij je bed voor uit?

Het herkennen en erkennen van je eigen gedragspatronen en blokkades geeft je de mogelijkheid om ze los te laten. Zonder deze bewustwording blijf je doen wat je altijd al deed. Doorbreek de gedragspatronen die je nu nog tegenhouden om te bereiken wat je graag wil.

Welk beeld heb je van jezelf? Waar ligt jouw kracht? In deze module ga je dieper in op jouw doelen en leer je hoe je kunt kiezen voor je eigen succes. Verder kijk je naar hoe je jouw eigen kracht kunt versterken. Succes is een logisch gevolg als je gaat doen waar je echt gelukkig van wordt.

Samen bespreken we jouw ervaringen van de voorgaande twee modules. Welke patronen en saboteurs herken je bij jezelf en houden je nog tegen? Hoe kun je jouw kracht nog beter tot zijn recht laten komen?

Na deze module heb je meer inzicht in hoe jij verbaal en non-verbaal communiceert met anderen en waar jouw valkuilen liggen. Je leert hoe je jouw grenzen kunt aangeven, zonder je schuldig te voelen. Helder communiceren wordt een stuk eenvoudiger als je duidelijk beeld hebt van wat je wel en niet wil.

Focus houden kan een enorme uitdaging zijn. Maar is ook pure noodzaak als je jouw doelen wilt verwezenlijken. In deze module brengen we eenvoud aan in jouw plan, zodat je je kunt focussen op wat echt belangrijk is in jouw leven en loopbaan.

Je hebt een helder en duidelijk plan in handen waarmee je je dromen en verlangens stap voor stap kunt realiseren.

We blikken samen terug op de modules en de sessies. Hoe pas je wat je hebt geleerd toe in jouw werk? We bekijken samen hoe je jouw kracht in de praktijk vasthoudt.

Jij hebt jouw dromen en verlangens niet voor niets, ze zijn jouw richtingaanwijzers.

En hoe nu verder...

Plan een gratis gesprek met mij in, als je voelt dat je er écht klaar voor bent. Ik bekijk dan graag samen met jou of dit programma voor jou op dit moment de juiste keuze is. 

Omdat we 3 maanden intensief gaan samenwerken, vind ik het erg belangrijk dat er een klik is tussen ons. Zo komen we samen tot de mooiste resultaten.

Veelgestelde vragen

Met het programma werken we 3 maanden intensief samen, zodat er genoeg tijd is om een grote transformatie door te maken.

De coachsessies vinden plaats via zoom, zodat je niet hoeft te reizen. Daarnaast hebben we regelmatig contact met elkaar via e-mail en/of WhatsApp. 

Het is ook mogelijk het traject gedeeltelijk of geheel op locatie te volgen, vraag mij naar de mogelijkheden.

Om de 2-3 weken hebben we een individuele coachsessie. Tussen de sessies doorloop jij in je eigen tempo de modules en werkboeken.

Tussentijds ben ik altijd voor feedback of om even je hart te luchten bereikbaar via e-mail of WhatsApp.

Het coachtraject “De Authenthieke Architect” start doorlopend.  Samen overleggen we wanneer jij het coachtraject wilt starten.

De investering is nu nog 1497,- incl. btw. De volgende ronde zal de investering waarschijnlijk hoger liggen omdat ik het programma steeds waardevoller maak. Heb je een eigen bedrijf dan kun je de investering overigens ook als opleidingskosten aangeven bij de belastingdienst en de btw kun je verrekenen.

Ja je kunt in drie termijnen betalen.

Ik snap dat je twijfels hebt om in je persoonlijke ontwikkeling te investeren. Dat vond ik ook spannend. Maar ik moet je ook bekennen dat als ik dat niet had gedaan, dat ik dan waarschijnlijk nog in een functie had gezeten die mij niet gelukkig maakte en had ik mezelf niet zo goed leren kennen.

Je kunt de investering ook anders zien. Je verspilt geen kostbare jaren meer met het zoeken naar wat écht bij je past. Je gaat eindelijk doen waar je blij van wordt. Je krijgt weer meer energie en houd tijd over voor jezelf en je naasten. Iets waar je de rest van je leven plezier van hebt. Dat is werkelijk onbetaalbaar!